Poorboy's World Black Hole Glaze + EX Sealant cu carnauba

 • 1 Răspunsuri
 • 1245 Vizualizări
*

Vic

 • *****
 • 153
 • +15/-0
  • Vezi Profilul
 • Generatie: NB
Poorboy's World Black Hole Glaze + EX Sealant cu carnauba
« : Mai 20, 2019, 01:42:45 p.m. »
Ca să fie frumoasă și lucioasă și protejată vara asta, i-am făcut următorul „tratament”:

- un polish rapid (am folosit un polish de la Sonax pe care îl aveam deja cumpărat)

- Poorboys World Black Hole show glaze (special pentru culori închise, dă un luciu puternic și acoperă micile imperfecțiuni, în special mare parte din swirl marks...)

Produsul l-am luat de pe pro-detailing.ro - 76 de lei (am folosit cam 1/3 din recipient)

Nu e un polish, ci e un glaze! Adică nu va acoperi zgărieturi sau alte urme mai profunde și nu e făcut să reziste mult fără un sealant sau o ceară după.

- Poorboys World EX Sealant cu carnauba (un mix sealant-ceară care ar trebui să țină 2-3 luni măcar) - Cumpărat tot de la pro-detailing.ro - 79 de lei

Durata: 3-4 ore (recomand undeva în umbră, deși produsele pot fi aplicate și la soare)

Pașii:

1. Spălat bine, degresat, uscat.

2. Polish și apoi curățat și lustruit.

2. Black Hole Glaze - Se aplică la mașină sau manual cu un burete aplicator precum ceara, se întinde bine de tot pe suprafață și se insistă până începe să se vadă luciul caroseriei. Apoi se lasă până ce începe să se albească (după câteva minute). Se curăță cu o lavetă din microfibră și se lustruiește bine de tot.

Se aplică foarte ușor și se șterge foarte ușor. Pe ambalaj scrie să se lucreze pe bucăți, însă de pe youtube am văzut că se poate lucra pe toată mașina, ceea ce am făcut și eu. Fiind la umbră, am aplicat Glaze-ul pe toată mașina și după ce am terminat am început să șterg și să lustruiesc de unde am început.

După cum se vede, nu „repară” zgărieturile, însă acoperă micile imperfecțiuni și urmele subtile de „vârtej” .3. EX Sealant cu carnauba - Se aplică cu un burete aplicator puțin umezit. Se întinde bine de tot și pentru un luciu mai intens se lasă pe mașină între 30 și 60 de minute. Apoi se curăță și se lustruiește cu un prosop cu microfibră.

Obligatoriul selfie în oglindă  :P (ignorați zgărietura de deasupra capului)Rezultatul final:Acum să vedem și cât rezistă tratamentul ăsta :)

Revin peste câteva luni cu impresii."Miata" - NB 1.8, brilliant black, LSD, tan interior

*

Vic

 • *****
 • 153
 • +15/-0
  • Vezi Profilul
 • Generatie: NB
Re: Poorboy's World Black Hole Glaze + EX Sealant cu carnauba
« Răspuns #1 : Mai 21, 2019, 01:20:37 p.m. »
La nici 24 de ore după, în București a tras o ditamai furtuna și ploaia torențială. Mașina parcată sub un tei (de unde în perioada asta curge sevă ca la robinet  ::) ). Seara când am ajuns la ea apa era frumos în boabe, aluneca ușor pe suprafață.

Dimineață am putut s-o curăț foarte-foarte ușor, fără efort, cu o cârpă moale și puțin waterless-wash. S-a dus seva, praful, rămășițele de la ploaie foarte rapid și fără să rămână nici o urmă, ci doar luciul  :)

Până acum e foarte mulțumitor.

« Ultima Modificare: Mai 22, 2019, 12:07:53 p.m. de Vic »
"Miata" - NB 1.8, brilliant black, LSD, tan interior