NA/NB/NBFL - Cotiera centrala invelita in piele

  • 0 Răspunsuri
  • 941 Vizualizări
*

Vic

  • *****
  • 149
  • +15/-0
    • Vezi Profilul
  • Generatie: NB
NA/NB/NBFL - Cotiera centrala invelita in piele
« : August 09, 2017, 01:35:40 a.m. »
Eu sunt genul de șofer care se lasă mult pe mâna dreaptă dacă mașina are o cotieră (în cazul nostru toată consola centrală e prelungirea unei cotiere). Pe NB-ul meu cotiera e din plastic și, la un drum lung cel puțin, era cam greu de suferit.

Am decis să fac ceva în privința asta și am comandat de pe ebay o învelitoare de piele pe care să o montez cu niște burete pe cotieră.

Învelitoarea am luat-o de aici (sunt mai multe modele și cusături la vânzătorul respectiv, eu am ales cea cu cusătura bej): http://www.ebay.co.uk/itm/FITS-MAZDA-MIATA-98-04-ARMREST-COVER-LEATHER-TAN-STITCH-/390774775129?hash=item5afbfddd59

După ce a venit husa de piele a trebuit să improvizez astfel încât nu doar să se potrivească pe cotiera de plastic, ci să aibă și ceva moale sub ea.

M-au ajutat și câteva thread-uri de pe Miata.net, însă acum toate sunt de neutilizat din cauza problemei cu Photobucket care nu mai permite ca fotografiile sa fie folosite pe alte site-uri...
 
Las eu mai jos un scurt walkthrough cu pașii pe care i-am urmat eu.

1. Am găsit un strat de burete pe care să îl tai după dimensiunea capacului:2. Am rotunjit marginile superioare ale buretelui tăiat și l-am prins cu prenadez de capacul de plastic. L-am lăsat la prins peste noapte.3. Am întins prenadez pe marginile interioare ale husei de piele și am pus-o peste burete și peste capacul de plastic. După ce am potrivit-o cum trebuie, am aplicat cleme de foi pentru ca totul să se prindă și am lăsat-o așa peste noapte:

4. A doua zi am dat jos clemele și am verificat că totul e prins. Am pus capacul înapoi la locul său și am verificat unde apar probleme și unde nu intră în lăcaș. La marginea frontală, de exemplu, a trebuit să pilesc circa un sfert de centimetru de plastic. Am pilit puțin și de pe partea din spate, de lângă încuietoare. Chiar și așa fitting-ul nu e perfect...

5. Am montat consola înapoi pe mașină. Nu e o lucrare perfectă și pielea adugată face capacul să nu se potrivească perfect la închidere însă în timp s-a mai rezolvat. Uzura normala a lăsat loc și noii huse, iar cotul îmi mulțumește :)« Ultima Modificare: August 09, 2017, 03:05:02 a.m. de Vic »
"Miata" - NB 1.8, brilliant black, LSD, tan interior