NA/NB/NBFL - Lumini interioare pe consola centrala aproape originale/stock

  • 0 Răspunsuri
  • 1431 Vizualizări
*

Vic

  • *****
  • 158
  • +15/-0
    • Vezi Profilul
  • Generatie: NB
Pe mine mă scoate din minți lampa chioară de pe NB așa că am început să ma interesez dacă se poate face ceva. Prima dată am văzut poza asta: https://www.detalhe.net/forum/gallery/files/6/EPSN0069.JPG (un tip din Portugalia care avea niște lumini pe consola centrală, pe laterale, de ziceai că sunt originale).

Apoi am văzut pe IL Motorsport că sunt de comercializat nițște lămpi care vin perfect pentru NB și NA exact pe lateralele consolei centrale și care să lumineze la picioare. http://ilmotorsport.de/shop/article_detail.php5?aid=2285&oid=598&depth=0&lang=EN#

Totuși, la aproape 40 de Euro plus transport mi s-au părut cam mult. Am dat, însă, peste forumul ăsta unde era explicat foarte detaliat cum poți să DIY toată treaba și pe bani mult mai puțini: http://www.mazdamenders.net/forum/viewtopic.php?t=1933

Eu am găsit niște lămpi de portbagaj pentru Opel Astra pe OLX, le-am cumpărat cu 20 de lei  ;DApo a fost nevoie să scot "capacele" de plastic de pe consolă și să le tai (cam la ghici) pentru a încorpora noile lămpi:Am cumpărat apoi LED-uri din acelea de interior din Carrefour care să se potrivească pe lămpile de Astra.

M-a ajutat apoi un prieten mai îndemânatic cu electronica și am "prins" lămpile de firele care vin din portiera șoferului și merg spre rama parbrizului către lumina de plafon. (toata operațiunea s-a petrecut în zona de sub volan unde sunt foarte multe fire - anevoioasă treabă). Dacă țin minte erau niște fire alb cu roșu.  Acolo am legat luminile și ele se activează de fiecare dată când o ușă e deschisă (nu funcționează când aprind lumina de la butonul de sus și ușile sunt închise).

Chiar și așa, eu sunt foarte mulțumit de rezultat:

« Ultima Modificare: August 09, 2017, 03:42:02 a.m. de Vic »
"Miata" - NB 1.8, brilliant black, LSD, tan interior