Scaune de piele - Reconditionare/Mascare urme

  • 0 Răspunsuri
  • 1501 Vizualizări
*

Vic

  • *****
  • 153
  • +15/-0
    • Vezi Profilul
  • Generatie: NB
Scaune de piele - Reconditionare/Mascare urme
« : Octombrie 23, 2017, 09:57:28 p.m. »
Scaune de piele + timp îndelungat + neîngrijire adecvată = HORROR STORY  :-\

Cam așa a cam fost cu scaunele de pe Miata mea, mai ales sub domnirea fostului proprietar :) Când am luat mașina scaunul șoferului era destul de șifonat, în special pe colțurile șezut-spătar de la intrare-ieșire. Am rezolvat găurile și problemele de acolo, însă ridurile, urmele și crăpăturile de pe restul scaunelor au rămas.

Am dat de ceva vreme de canalul unui tip din state care face multe DIY-uri, multe în cadrul unui atelier, iar pe partea de recondiționare piele a tot pus tutoriale despre cum poți să mai rejuvenezi tapițeria ieftin, rapid și - zice el - durabil. Rețeta e simplă: un prosop + diluant + o vopsea de nuanță foarte asemănătoare cu tapițeria din piele pe care o vrei curățată. Canalul YT aici: https://www.youtube.com/user/SweetProjectCarsAre mai multe clipuri pe canalul de YouTube cu treaba asta, am citit multe din comentarii (în special ce zic cei care s-au încumetat să încerce) și, în cele din urmă, am zis că încerc și eu... Până la urmă, la cum arată scaunele mele, dacă soluția asta (oarecum temporară) nu dă rezultate sau chiar mai rău face, oricum trebuie să refac scaunele.

Așă că, here it is... Scaunele mele, BEFORE și AFTER... Diluant + vopsea Duplicolor (light brown din Dedeman) + mult muuuult leather conditioner după :)


Scaunul de la pasager
(cu mai puține crăpături adânci).

BEFORE:AFTER:BEFORE:AFTER:BEFORE:AFTER:BEFORE:AFTER:BEFORE:AFTER:Scaunul de la șofer, cu mult mai multe crăpături profunde care n-au putut fi acoperite (poze din locuri și momente diferite, a trebuit să fac procedura de două ori în locuri diferite pentru că am rămas fără diluant între timp :) )

BEFORE:AFTER:


« Ultima Modificare: Februarie 12, 2018, 12:22:05 a.m. de Vic »
"Miata" - NB 1.8, brilliant black, LSD, tan interior