Vopsire elemente de plastic / bord

  • 0 Răspunsuri
  • 3187 Vizualizări
*

Vic

  • *****
  • 153
  • +15/-0
    • Vezi Profilul
  • Generatie: NB
Vopsire elemente de plastic / bord
« : August 09, 2017, 03:23:59 a.m. »
Inițial m-am ferit să revopsesc elemente de plastic din interior pentru că de cele mai multe ori acestea ies prost. Până la urmă n-am mai rezistat - din dorința de a încerca ceva diferit și de a remedia din defectele și urmele acumulate de Miata mea de-a lungul anilor. Așa că am început să experimentez.

Am urmărit zeci de video și tutoriale pe YouTube despre vopsitul elementelor de plastic din interiorul mașinilor și m-am încumetat să mă apuc și eu.

SFATURILE MELE:

1. Urmăriți măcar cateva tutoriale detaliate pe YouTube.
2. Nu neglijați etapa de pregătire (curățare, degresare, șlefuire)
3. Folosiți grund de plastic înainte de vopsea și lac după (dacă vreți glossy și protecție suplimentară).

Urmând aceste sfaturi mi-am tras în "piano black" ramele de pe consola centrală și cercurile de la gurile de ventilație... Șase luni mai târziu rezistă cu brio și arată ok și sunt ușor de curățat și întreținut.

Las câteva poze și aștept păreri, întrebări și experiențe personale ca să "pornim" thread-ul ăsta :)

Înainte să o vopsesc "piano black", rama mea de pe consola centrală a stat un timp șlefuită (mi-a plăcut ideea de patern lăsat în urma șlefuirii :) Nu mi-a plăcut neapart nuanța de gri care a rezultat...)

Mă gândesc că dacă "piano black" nu va rezista ok în timp și nu voi vrea să o reîmprospătez, râmîne mereu varianta unei șlefuiri cu un șmirghel ca să dea a "brushed aluminium". Aici un video drăguț:
8)
« Ultima Modificare: Decembrie 29, 2017, 01:33:49 a.m. de Vic »
"Miata" - NB 1.8, brilliant black, LSD, tan interior